CAS Culinair Logo
 

Over Cas

 
 

Cas Spijkers wordt gezien als een van de grootste en bekendste koks van Nederland van de afgelopen eeuw. Hij maakte furore als chef-kok bij De Swaen in Oisterwijk waar hij met zijn kookkunsten in 1984 zorgde voor twee Michelin-sterren. Hij is onder meer bekend geworden met het TV-programma Koken met Sterren. Hij schreef kookboeken en was nauw betrokken bij de oprichting van de Alliance Gastronomique Neerlandaise, evenals de Vereniging Euro-Toques Nederland en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Sinds 2009 bestaat de Cas Spijkers Academie, een koksopleiding die onder toezicht van Spijkers stond, met vestigingen in Boxmeer, De Lutte en Breda. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zijn liefde voor de croquet deelde hij met Piet Laan. Samen ontwikkelden zij de ultieme culinaire croquet met de beste salpicon, de mooiste ingrediënten en kruim van geroosterd wit brood. De Cas Spijkers croquet heeft daardoor een krokante korst met een rijke smeuïge vulling. Hij was als aandeelhouder en productontwikkelaar verbonden aan Exellent Food & Snacks, de producent van de Cas Spijkers croquetten en bitterballen. Cas overleed in 2011.

GoodLife Foods
© 2021 CAS Culinair | Onderdeel van GoodLife Foods

Hoofdkantoor:
GoodLife Foods
Minervum 7035
4817 ZL Breda
E. foodserviceNL@glfoods.com
T. 076 578 48 00

Productielocatie:
GoodLife Foods
Vlet 1
1724 BM Oudkarspel
E. info@glfoods.com
T. 0226 741 941

GoodLife Foods
© 2021 CAS Culinair | Onderdeel van GoodLife Foods

Hoofdkantoor:
GoodLife Foods
Minervum 7035
4817 ZL Breda
E. foodserviceNL@glfoods.com
T. 076 578 48 00

Productielocatie:
GoodLife Foods
Vlet 1
1724 BM Oudkarspel
E. info@glfoods.com
T. 0226 741 941